Bra investeringar under 2021

2021 förväntas bli ett utmärkt år för investerare på bland annat den amerikanska och svenska börsen.

Tittar man på de historiska siffrorna så kan man räkna med att detta blir ett bra år och ser ut att slå fjolåret med råge. Mycket kan dock hända innan dess. Mutationer, politiska oroligheter, vem vet.

Bostäder i Spanien är ett av årets bästa investeringar. Priserna sjönk sex år i rad, men sedan började de öka. De flesta trodde priserna skulle sjunka post Corona men vaccinet satte stopp för detta och nu kommer priserna stiga igen. Dock kommer det ta tills hösten 2021 innan priserna börjar stiga ordentligt. Köpläge så det skriker om det. De bästa områdena för en investering är östra Costa del Sol och i viss mån Torrevieja på Costa Blanca. Undvik Barcelona-området, Mallorca och Kanarieöarna. Priserna är höga i dessa områden och myndigheterna gör sitt bästa för att minska inflödet av turismen, vilket bland annat inkluderar hårda restriktioner på uthyrning.

Räkna med en tillväxt med cirka 10-12 procent i euro-zonens börser. Ha detta i åtanke när du fyller på din portfölj.

Japan fortsätter att växa och det är riskfritt att satsa på den japanska börsen. Premiärministerns ekonomiska strategier börjar bära frukt.

En aktie värd att titta närmare på är Silicon Valley företaget Ambarella som utvecklar kretsar för UHD, det vill säga ultra-high-definition teknologi för bland annat säkerhetskameror, kameror som man fäster i kläder, kameror som man sätter i bilar, etc. Google investerade nyligen hårt i företaget och Umbrellas aktie stiger fort. Man räknar med att företaget kommer att öka i värde med över 100 procent i den nära framtiden. Denna typ av teknologi ligger helt rätt i tiden.

Undvik att investera i guld.  Guld är inte den säkerhet det en gång var.