E-handel i Sverige ökar lavinartat – webbshoppar som tillämpar rätt strategier blir vinnare

Faktum är att E-handelbranschen har ökat med 18 procent under första kvartalet! En sådan ökning har inte branschen varit med om sedan 2007.

Det blir med andra ord allt svårare för en mindre e-handlare att hävda sig i konkurrensen. Framgången kommer ligga hos dem som faktiskt vågar att satsa på marknadsföringen av sin butik. Enligt vår erfarenhet är den bästa investeringen man kan göra att anlita en reklambyrå som specialiserat sig på Google Adwords. PPC är ett oslagbart verktyg för att snabbt nå kunder.

Samtidigt måste man också professionella aktörer titta över helhetsbilden på webbshoppen för att den ska lyckas. Och du missar väl inte videorevolutionen på nätet?

 

De viktigaste aspekterna när du öppnar en webbshop

  • Se till att ligga på en bra teknisk lösning som laddar fort. Man tappar kunder om butiken laddar långsamt.
  • Se till att använda ord och färger som konverterar bra. Små ändringar kan innebära spektakulära resultat.
  • Använd produktvideos. De konverterar bäst och ger även fler besökare från Youtube (som faktiskt redan nu är världens näst största sökmotor)
  • Producera mycket innehåll, texter, bilder och videos på din webbsida. Google belönar dem som publicerar ofta.
  • Se till att producera hög kvalitet. Det ger likes och retweets som skickar positiva signaler till Google.

Det säger sig självt att din marknadsföringskampanj på nätet kommer kosta dig en hel del pengar, men är du inte beredd att lägga ner den summan så är det ingen idé att du ens tänker tanken på att öppna en webbshop.

Dagarna då man bara kunde slänga upp något på nätet och vänta på att besökarna skulle dyka upp är redan en svunnen tid. Google har mycket högre krav nuförtiden, vilket de flesta (men inte alla) av dina presumtiva konkurrenter insett.

 

Sverige är en exceptionellt trög marknad på vissa punkter och tar inte alltid till sig de nya metoderna i första vågen. Utnyttja det. Skapa till exempel en tydlig närvaro på Yotube redan nu och spring förbi dina konkurrenter!