Stresshantering för egna företagare och företagsledare

Stressad affärsmanDet är en oundviklig del av livet att olyckan eller sorgen, eller någon annan stor händelse som helt enkelt tvingar oss att tillfälligt ändra kurs hur mycket vi än har att göra. Vissa saker och ting som inträffar i livet är större än vårt företag eller vår chefsposition.

Att bara köra på och mer eller mindre ignorera stora, negativa livshändelser är ett recept för katastrof. Samtidigt kan människor som driver egna företag eller som är chefer över många individer inte släppa allt i flera månader.

Det är därför viktigt att den som har ett stressigt jobb, en ansvarsfull position hanterar jobbiga situationer med rätt stresshanteringsmetoder. Läs mer om stresshantering och fysiska symptom på stress

4 effektiva stresshanterings-strategier för företagare och företagsledare 

  1. När något dramatiskt plötsligt inträffar i livet, släpp det du håller på med och inse något stort har hänt, och att du temporärt, vare sig du vill eller, måste anpassa dig till situationen som har uppstått.
  2. Öppna din kalender. Studera den mycket noggrant. Lägg undan så mycket tid som du behöver för att hantera tragedin, den omvälvande händelsen som skett i ditt liv.
  3. Om det behövs, skyffla runt händelser i ditt schema. Att skjuta upp saker och ting är helt är okej så länge som det är med i kalendern.
  4. Omfördela din tid enligt den nya prioriteringen. Följ det nya schemat tills allt är löst, sedan kan du gå tillbaka till verksamheten.

Det är viktigt att hålla i åtanke att: Det är oundvikligt att vissa tragiska och stressande händelser sker och att man accepterar att man måste offra sin produktivitet ett tag för att ta tag i saker och ting och bearbeta känslor. Om du misslyckas med att ta itu med dem på rätt sätt, kan ditt privatliv och långsiktiga produktivitet bli lidande. Det är därför det är viktigt att ha en strategi plan för att hantera det oundvikliga.